Michael Joseph Jackson (29 augustus 1958 - 25 juni 2009)

Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 om 19.33 uur in het St. Mercy Mary Hospital, Gary, Indiana. Hij was de acht van de tien kinderen van Katherine Esther Jackson (geboren op 4 mei 1930) en Joseph Walter Jackson (26 juli 1928 - 27 juni 2018).

Michael Jackson heeft drie kinderen:
Michael Joseph Jackson, Jr. (Prince). Geboren op 13 februari 1997 in Beverly Hills, Californië, Verenigde Staten. (Ouders: Michael Jackson, Debbie Rowe)
Paris-Michael Katherine Jackson 3 april 1998 in Beverly Hills, Californië, Verenigde Staten. (Ouders: Michael Jackson, Debbie Rowe)
Prince Michael Jackson II (Blanket / Bigi). Geboren op 21 februari 2002 Sharp Grossmont Hospital, La Mesa, Californië, Verenigde Staten (Ouders Michael Jackson en een onbekende vrouw)


In 1963 werd Michaels moeder Jehova Getuige. Dit is de reden waarom ze nooit van Joe is gescheiden, ook al beledigde hij haar en bedroog ze haar herhaaldelijk. Michael Jackson en zijn moeder Katherine gingen van deur tot deur om Jehova te prediken. De vader van Michael Jackson heeft de religie nooit overgenomen.

In 1963 werd de groep de Jackson Brothers gevormd met Jackie, Tito en Jermaine. Jermaine was in die tijd de zanger van de groep

In 1966 voegden de jongere broers Marlon en Michael zich bij de groep en werd de Jackson Brothers omgedoopt tot de Jackson 5.

De Jackson 5 won veel talentenjachten. Dit resulteerde in een auditie voor Motown.

23 juli 1968 The Jackson 5 Auditie voor Motown met Michael Jackson als leadzanger.

In 1969 besloten leidinggevenden bij Motown dat Diana Ross de Jackson 5 aan het publiek moest introduceren. In 1969 maakten de Jackson 5 hun eerste televisieoptreden in de Miss Black America Pageant, waar ze een cover uitvoerden van "It's Your Thing".

Het nummer "Ben" werd uitgebracht op 12 juli 1972. Het nummer gaat over een speciale relatie met de rat "Ben". Het nummer is oorspronkelijk geschreven voor Donny Osmond, maar Donny Osmond was op dat moment op tournee en niet beschikbaar voor de opname. Dus boden Black en Scharf het nummer in plaats daarvan aan Michael Jackson aan.

Het eerste nummer van Michael Jackson dat de top van de Billboard Hot 100 bereikte was "Ben" in 1972.

15 april 1973 Het derde studioalbum van Michael Jackson, "Music and Me", wordt uitgebracht, dit album werd uitgebracht door Motown.

16 januari 1975 Het vierde studioalbum van Michael Jackson, "Forever", wordt uitgebracht.

1983 Michael Jackson ontdekte dat sommige Jehova Getuigen het niet leuk vonden dat hij een videoclip aan het maken was 'over een weerwolf'. Michael Jackson wilde het bijna vernietigen, maar besloot later als compromis een disclaimer aan de video toe te voegen voordat de video werd uitgezonden.

In 1983 tekende de Jackson 5 een goedkeuringsovereenkomst met PepsiCo.

27 jan. 1984 Het haar van Michael Jackson vatte vlam op de set van de "Convention"-commercial. Michael Jackson werd behandeld voor tweede- en derdegraads brandwonden. Dat is de reden waarom Michael Jackson sindsdien pijn had en waarom hij pijnmedicatie nam tegen de pijn die het gevolg was van de brandwonden.

In 1984, ondanks zijn enorme roem en groeiend fortuin, ging Michael Jackson nog steeds van deur tot deur voor het Jehova-geloof. Voordat hij van deur tot deur ging, vermomde Michael Jackson zich bijvoorbeeld door een snor te dragen. Omdat hij wilde dat de mensen hem serieus namen.

28 februari 1984. Michael Jackson werd de eerste artiest die acht GRAMMY's op één avond won tijdens de 26e jaarlijkse GRAMMY Awards

In 1985 werd de liefdadigheidssingle "We are the World" geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie en geproduceerd door Quincy Jones en Michael Omartian voor het album We Are the World.

1988 - Michael Jackson koopt de Neverland Ranch.

In het voorjaar van 1987 verliet Michael Jackson de Jehova Getuigen.

31 augustus 1987 Het album 'Bad' werd uitgebracht. 'Bad' was het zevende studioalbum van Michael Jackson. Het album werd opgenomen in januari 1985 - juli 1987 door Westlake, Los Angeles, Californië.

"Heal the World" werd uitgebracht op 23 november 1992, Heal the World is opgenomen van 25 juni 1990 - 30 oktober 1991

In 1993 werd Michael Jackson beschuldigd van seksuele aanranding van de 13-jarige Jordan Christopher "Jordy" Chandler. Michael Jackson was in 1993 op de top van zijn carrière en kreeg het advies om een schikking te treffen met de Chandlers.

In januari bereikte Michael Jackson een minnelijke schikking van $ 23 miljoen met de Chandlers. Na de schikking hadden de Chandlers Michael Jackson nog steeds voor de rechter kunnen slepen, maar ze besloten dat niet te doen. In september 1994 weigerden de Chandlers verder mee te werken aan de zaak, waardoor de zaak zonder de hoofdgetuige bleef

1995 - De videoclip Scream (1995) is nog steeds de duurste videoclip ooit gemaakt.

1996 tot oktober 1997 Geschiedenis Wereldtournee met 83 shows.

11 september 2001. Michael Jackson had een van de slachtoffers van de aanslagen van 9/11 kunnen zijn, maar hij verslapen omdat hij laat opbleef om met zijn moeder Katherine Jackson te praten. Daarom miste Michael Jackson zijn afspraak die op 11 september 2001 in de Twin Towers zou plaatsvinden.

In 2003 werd Michael Jackson beschuldigd van seksueel misbruik door de 13-jarige Gavin Arvizo. Het spoor van 2005 eindigde met de vrijspraak van Michael Jackson op alle accounts.

Doordat Michael Jackson zich moest verdedigen in rechtszaken had hij oplopende schulden. In 2008 sloot Michael Jackson Neverland een eigendomsovereenkomst met de particuliere investeringsmaatschappij Colony Capital voor $ 23 miljoen dollar.

In 2009 waren Katherine en Rebbie Jackson de enige actieve Jehova Getuigen. De echtgenoot van Rebbie Jackson, Nathaniel Brown, was een ouderling.

In 2009 was Michael Jackson de best verkopende artiest, dit was het jaar van zijn dood. 

2020 - Een voormalige familievriend, Ron Burke, heeft Sycamore Valley Ranch, voorheen bekend als de Neverland Ranch, gekocht voor $ 22 miljoen dollar.

Wat was Michaels beroemdste album?

Michael Jackson was een van de meest succesvolle muzikanten ooit. Hij heeft vele albums uitgebracht, maar zijn beroemdste album is waarschijnlijk Thriller. Het album Thriller werd uitgebracht in 1982 en was een enorm succes. Het album verkocht meer dan 65 miljoen exemplaren wereldwijd, waarmee het het bestverkochte album ooit is. Het album bevatte een aantal van Michaels meest iconische nummers, waaronder "Billie Jean", "Beat It" en "Thriller". De videoclip van "Thriller" was de eerste videoclip ooit die op MTV werd uitgezonden. Het album won 8 Grammy Awards, waaronder Album of the Year. Het album staat ook op nummer 20 op de Rolling Stone's 500 Greatest Albums of All Time lijst. Hieronder een lijst met de nummers op het album Thriller:
  1. Wanna Be Startin' Somethin'
  2. Baby Be Mine
  3. The Girl Is Mine
  4. Thriller
  5. Beat It
  6. Billie Jean
  7. Human Nature
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing)
  9. The Lady in My Life
Thriller is een van Michaels meest iconische albums en heeft de muziekindustrie voorgoed veranderd. Het album is een van de meest verkochte albums ooit en heeft Michael Jackson een legendarische status bezorgd.

Wanneer is Michael Jackson overleden?

Michael Jackson, de 'King of Pop', is op 25 juni 2009 overleden. Hij stierf aan een hartstilstand, veroorzaakt door een overdosis medicijnen.  Michael Jackson stierf aan een hartstilstand die het gevolg was van acute propofol- en benzodiazepine-intoxicatie. Hij was 50 jaar oud. Zijn dood heeft de wereld in shock gebracht en miljoenen mensen hebben deelgenomen aan de herdenkingsdiensten in Los Angeles en Londen.

Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij begon zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd met zijn broers als de Jackson 5. Hij was een van de meest succesvolle artiesten aller tijden, met meer dan 750 miljoen verkochte albums wereldwijd. Hij heeft ook veel prijzen gewonnen, waaronder 13 Grammy Awards.

Naast zijn muzikale carrière, heeft Michael Jackson ook een grote invloed gehad op de popcultuur. Hij was een trendsetter op het gebied van mode, dans en videoclips. Hij heeft ook veel gedaan voor de liefdadigheid, waaronder het oprichten van de Heal the World Foundation.

Michael Jackson zal altijd worden herinnerd als een van de meest invloedrijke artiesten aller tijden. Zijn muziek, dans en stijl zullen altijd worden herinnerd.

Op de dag dat Michael Jackson stierf, crashten Wikipedia, AOL en Twitter allemaal tegelijkertijd om 15.15 uur.

De arts van Michael Jackson, Conrad Murray, werd op 8 november 2011 schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag