Skip to main content


blackorwhiteslide3

Hallo en allereerst welkom op mijn website Blackorwhite.nl.

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Linda Aben. Ik ben nu 44 jaar oud. Blackorwhite.nl is niet mijn enigste website. Op dit moment heb ik 3 websites:

 

2002

Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Inholland Hogeschool heb ik een website gemaakt met behulp van de browser Netscape.

De kennis die je nodig had voor het bouwen van deze website was minimaal. Mijn interesse was gewekt om zelf meer complexere websites te gaan bouwen.

Tijdens mijn opleiding heb ik voor het bouwen van websites o.a. gebruik gemaakt van de programma’s Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks en Adobe Photoshop.

 

Jackson Paradise

De website Blackorwhite.nl bestaat al sinds 2004.

Blackorwhite.nl is echter  niet mijn eerste website De eerste website die ik ooit gebouwd heb was namelijk de website “Jackson Paradise”. Deze website  werd gratis gehost door Yahoo! Geocities.

Mijn eerste website heb ik gemaakt  door boeken in de bibliotheek te lenen. En mij zelf HTML te leren via de boeken uit de bibliotheek. Mijn eerste website had ik daarom helemaal zelf in HTML geschreven. En de plaatjes had ik zelf met Paint gemaakt.  

Al snel besloot ik dat ik niet meer zelf een website in HTML wilde maken. Daarna bouwde ik een van de voorgaande versies van Blackorwhite.nl met het Content Management Systeem Mambo.

Op 26 juni 2008 is de laatste versie van het CMS Mambo uitgebracht.

Een groep van software ontwikkelaars van Mambo ging verder met het content management systeem Joomla. Voor mijn website Blackorwhite.nl maak ik inmiddels al meer dan 15 jaar gebruik van het Content Management Systeem Joomla.

 


3T

Ik heb 2 optredens van 3T bijgewoond. Namelijk: de Brotherhood Tour in Ahoy Rotterdam in maart 1997. Het tweede optreden was in 2014 in tijdens Back2the90's in Ahoy Rotterdam

Daarnaast stond ik vooraan bij een signeersessie van het Album Identity. 3T heeft mijn Identity-album ondertekend. Tijdens het signeren van het album vroeg een fan uit België of ik haar album met het Nederlandse album wilde ruilen.

 

 

Michael Jackson

In 2009 zou ik naar Londen gaan om mijn allereerste concert van Michael Jackson bij te wonen. Ik ben wel naar Londen op vakantie gegaan, maar helaas is Michael Jackson veel te vroeg overleden. Michael Jackson overleed in dezelfde week dat ik slaagde voor mijn rijexamen. 23 juni 2009 slaagde ik voor mijn rijexamen. Michael Jackson overleed op 25 juni 2009.

Ik herinner me die dag nog steeds: Ik keek die nacht in mijn telefoon en zag een bericht van mijn vader met de tekst “Michael Jackson dead?”. Ik was meteen klaarwakker en ging op mijn computer kijken voor meer nieuws over Michael Jackson. Ik kon het niet geloven en heb die nacht niet meer geslapen. Die ochtend heb ik twee keer naar Jermaine Jackson gekeken die vertelde dat Michael Jackson was overleden. Ik ben die dag als zombie naar mijn werk gegaan en kon mij moeilijk concentreren.

Deze show zou het eerste Michael Jackson concert voor mij zijn geweest, ik heb hem helaas nog nooit live zien optreden. Ik ben wel naar Londen gegaan en bezocht meerdere keren O2. Ik heb ook de muur getekend die de O2 daar had neergezet ter nagedachtenis aan Michael Jackson.

 

Mariejosé Hearkens en Stichting Little Dreamsmariejosehaerkens

Mariejosé was een lieve Jackson fan. In 2012 ben ik met haar mee geweest naar een meet en greet met de Jacksons. Mariejosé is in 2021 overleden.

Ik heb Mariejose  geholpen door gratis een Joomla website voor haar te maken. Mariejosé had een domein naam en hosting aangeschaft maar wist op dat moment nog niks over het bouwen van een website

Toen heb ik haar uitgelegd hoe ze een Joomla website moest onderhouden. Sindsdien hebben we contact gehouden. Daarom nam ze me mee naar Meet and Greet. Ik hoorde dat het op dezelfde dag was als de Meet and Greet, dus dat was heel spannend. Ik zal nooit de dag vergeten dat ik de Jackson's ontmoette en ik heb mijn meet and Greet-foto op een canvas in mijn slaapkamer. Ik kreeg ook een handtekening van Tito Jackson tijdens de Meet and Greet … en veel knuffels van de Jacksons!

In 2012 ontmoette ik de Jacksons tijdens een meet and Greet in Ahoy Rotterdam. Deze meet en Greet werd georganiseerd door Stichting Little Dreams. Mariejosé Hearkens had de wens om de Jacksons te ontmoeten en ze kon ook nog een fan meenemen.

Ik ging meerdere keren naar de Jackson's: In 2012 ging ik naar Ahoy Rotterdam tijdens de Night of the Proms (2x, een keer met Meet and Greet de volgende dag alleen voor de show), de Heineken Music Hall (7 maart 2013) en Paradiso (2014)”.